Aamir Khan’ın En Çok Beğenilen 10 Filmi

Aamir Khan’ın En Çok Beğenilen 10 Filmi
0

Film izlemek en güzel ve dinlendirici hobilerden biridir ancak bazı filmler hobinin ötesine geçmektedir. İzleyiciyi etkileyen, ekranlara kilitleyen filmler vardır.

Bu noktada birçok kişi Hollywood’u işaret etse de Hint sineması olan Bollywood’ta bu konuda oldukça başarılıdır. Bu noktada en başarılı isimlerden biri olan Aamir Khan’ın filmlerini ele aldık. Bu listemizde en popüler 10 Aamir Khan filmlerini göreceksiniz.

  • Ghajini

Ghajini gösterime girdiği 2008 yılından beri oldukça fazla izlenen ve izleyen herkes tarafından beğenilen nadir filmlerdendir. Film her ne kadar “Akıl Defteri” filminin benzeri olsa da aynı zamanda oldukça farklıdır. Filmde başrolümüzün evleneceği kız saldırıya uğrar ve kahramanımız onu kurtarmaya çalışırken yaralanır. Belli sürede hafızası silinen kahramanımız intikamını unutmamaya çalışır.

 

  • Fanaa

Dram türü filmlerin başarılı örneklerindne olan  Fanaa 2006 yılında vizyona girdi. Kahramanımız Rehan Hindistan’da gezi rehberi olarak çalışmaktadır ve bir gün rehberlik yaptığı grubun içindeki kör kıza âşık olur ve evlenir. Rehan ve sevdiği kız Zooni evlenir ancak Rehan bir patlamanın ardından ortadan kaybolur

 

  • 3 İdiots

2009 yılında seyirci ile buluşan ve oldukça beğenilen 3 İdiot komedi ve dram türünün başarılı örneklerindendir. Filmde Rancho, Farhan ve Raju birbirine çok yakın 3 arkadaştır ve üniversitedeki sınavlar ile uğraşmaktadırlar ancak ekipten Rancho’nun hayata bakışı oldukça farklıdır. Okuldaki tüm düzeni altüst eden Rancho arkadaşlarına her konuda yardımcı olur ve bakış açılarını değiştirir ancak mezuniyetin ardından ortadan kaybolur.

 

  • Her Çocuk Özeldir / Yerdeki Yıldızlar

Aamir Khan’ın yönettiği ve oynadığı Yerdeki Yıldızlar her eğitimcinin izlemesi gereken filmlerden biridir.  Filmin konusu ise öğrenim güçlüğü çeken İshaan’ın çektiği sıkıntılar ve ailesinin ona olan bakışıdır. Yatılı okula gönderilen İshaan içine kapanık biri olmaya başlar ve derslerinde de başarısız olur ancak her şey resim hocası Ram ile tanıştıktan sonra değişmeye başlar.

 

  • Talaash

Aamir Khan’ın başrolde olduğu gerilim yüklü Talash 2012 yılında vizyona girdi. Surja oğlunun ölümünden sonra oldukça içine kapanık ve eşi ile anlaşamayan bir polis memuru haline gelir ve artık eve bile uğramaz olur. Bir gün genel ev çalışanı bir kadın ile tanışır ancak bu kadın biraz tuhaftır.

  • Dhoom 3

Suç aksiyon ve gerilim türünde olan Dhoom 3 2013 yılında izleyici ile buluştu. Filmin konusu ise: Samar ve Sahir babasının hayalinin peşinde koşan iki kardeştir. Sirk işleten bu iki kardeş aynı zamanda hırsızdır. Hırsızlıklarının en önemli nedeni de yine geçmişleri ve babalarının ölümüdür.

 

  • P.K

Oldukça felsefi olan P.K 2014 yılında vizyona girdi ve çok beğenildi. P.K uzaydan gelen bir misafirdir ve insanoğlunu, duygularını ve yaşam biçimlerini incelemeye gelmiştir. Dünyaya iniş yaptıktan ve yeryüzüne ayak bastıktan kısa süre sonra insanoğlu ile tanışan P.K gemisinin anahtarını bu adama kaptırır ve dünyada hapsolur. Bu sayede insanları daha yakından tanımaya başlar.

 

  • The Rising: Ballad of Mangal Pandey

19.yüzyıl döneminin ele alındığı filmde Mangal, British East İndia Company şirketinde asker olarak işe başlamıştır. Askerlik yaptığı sırada İngiliz William ile tanışan Mangal oldukça sıkı arkadaş olurlar.

 

  • Dangal

Spor, biyografi ve dram türünde olan Dangal 2016 yılında sinemada izleyici ile buluştu. Filmde kahramanımız Mahavir eski güreşçidir ve bir güreşçi yetiştirmek için hep erkek çocuk istemiştir ancak tüm çocukları kız olmuştur. Bunu kendine mazeret olarak görmeyen Mahavir Geeta ve Babita’yı güreşçi olarak yetiştirmek istemektedir.

  • Secret Superstar

Filminin tanıtımı için ülkemize gelen ve Aamir Khan’ın yönetip oynadığı Gizli Süper Star filmi oldukça beğenildi. 2017 yılında sinemada izleyici ile buluşan filmde babasından oldukça fazla çekinen bir genç kız vardır ve bu genç kız şarkıcı olmak ister. Babasının tüm karşıtlığına rağmen Youtube’ta videolarını yayınlamaya başlayan İnsu birden bire ülkenin en çok beğenilen şarkıcılarından birine dönüşür.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir