Albayrak'tan Dünya Bankası endeksi açıklaması; Türkiye 10 basamak yükseldi

Albayrak'tan Dünya Bankası endeksi açıklaması; Türkiye 10 basamak yükseldi
0

Dünya Bankası’nın 190 ülkeyi iş yapma kolaylığı itibariyle sıraya koyduğun 2020 İş Yapma Kolaylığı Endeksi’ni yayınlamasının hemen peşinden, Reisicumhur Yardımcısı Fuat Oktay ile Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak mevzubahis raporla alakalı izahta bulundular.

Türkşye’nin 10 basamak ansızın yükselerek 33. sıraya yükseldiğini söyleyen Bakan Albayrak,  Türkiye’nin 2019 seneninde listede İsviçre, Hollanda, Portekiz gibi ekonomileri geride bıraktığını söyledi.

2020 yılna ait iş yapma kolaylığı listesinde doruğu kaptırmayan Yeni Zelanda’nın hemen peşinden yeniden 2019 seneninde ikinci sırada olan Singapur bulundu.

2019 seneninde üçüncü sırada bulunan Danimarka 2020 seneninde yerini Hong Kong’a kaptırırken ilk 10’da yeni giren tek ülke İsveç oldu. 

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Twitter hesabı üzerinden yayınladığı iletininde, “Dünya Bankası’nın hazırladığı İş Yapma Kolaylığı Endeksi’nde (Doing Business Index) geçtiğimiz sene sağlanan 17 basamaklık yükselme ile 60. sıradan 43’üncülüğe çıkmıştık. Bankanın bugün izah eden 2020 raporuna göre de 43. sıradan 10 sıra daha yükselerek 33. ülke konumuna geldik. Bakanlığımız öncülüğünde yürüttüğümüz İş Yapma Kolaylığı Reform Çalışmalarına katkı sağlayan tüm mesai arkadaşlarımı, alakalı tüm bakanlıklar ile kamu müesseselerindeki çalışanlarımızı ve TOBB’u kutluyorum. Reformlarımızı sürdüreceğiz. İşe başlama, vergi ödeme ve dış ticaret gibi alanlardaki kazanımları ileri taşıyacağız. Bilhassa fiyatların daha da düşmesini, iş hayatında verimliliğin artırılmasını sağlayarak Türkiye’nin yatırım abuhavanını en üst düzeye çıkaracağız.” ifadelerini kullandı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir