Simpsonlar Dizisinde Oynanan Daha Sonra Gerçekleşen 10 Tahmin

Simpsonlar Dizisinde Oynanan Daha Sonra Gerçekleşen 10 Tahmin
0

Amerikan dizi tarihindeki en başarılı dizilerden gösterilen Simpsons (Simpsonlar) dizisi film içinde gerçekleşen olayların gerçek hayatta da gerçekleşmesinden sonra oldukça dikkat çekti.

Özellikle Trump’ın başkan seçilmesinden sonra tüm gözleri üzerine çeken dizide şuan gerçekleşmiş olan 10 tahmini ele aldık.

 

  • Donald Trump’ın Başkanlığı

2000 yılında yayınlanan bölümde Bart serseri hale gelmiştir ve Lisa oldukça sade bir roldedir. Filmde dikkat çeken şey ise başkanlık koltuğunda oturan Donald Trump’tır. Filmden yaklaşık olarak 17 sene sonra Trump başkanlık koltuğuna oturacaktır.

 

  • Apple Saat

1995 yılında yayınlanan bölümde Lisa’nın düğünü gerçekleşmektedir. Düğünde Lisa’nın nişanlısı Apple Watch’a oldukça benzeyen bir saat kullanılmaktadır.

 

 

  • Otomatik Düzeltme Özelliği

https://youtu.be/Jas0bwDdEzs

Simpsonlar teknoloji alanında birçok şeyi kullandığı gibi otomatik düzeltmeyi de dizide kullandı. Bölümün tarihi ise 1990 yani günümüzden neredeyse 28 yıl önce.

 

 

  • Seçim Makinesi Hatası

2008 yılında çekilen bölümde Homer Barack Obama için oy kullanacaktır ancak makine John McCain’e oy vermektedir. Dizide gerçekleşen bu olay aslında 2012 yılında gerçekleşti.

 

 

  • Ebola Virüsü

1997 yılında yayınlanan bölümde Marge kitap okumayı önermekte ve kitap ismi ise “George ve Ebola Virüsü” olduğu dikkatlerden kaçmadı. 2014 yılında ise Amerikalılar için kabus olan Ebola Virüsü baş gösterdi.

 

 

  • Lady Gaga Konseri

Dünyaca ünlü pop yıldızı Lady Gaga’da Simpsonlar’da yer aldı. Film de Lady Gaga Süper Bowl’da bir konser vermektedir ve 2017 yılında aynı yerde Lady Gaga konser vermiştir.

 

 

  • Siegfried ve Beyaz Kaplan

1993 yılında yayınlanan bölümde Siegfrien ve Roy ikilisi ekrana gelmekte Siegfried’e beyaz bir kaplan saldırmaktadır. Bundan 10 yıl sonra beyaz bir kaplan gerçek Roy Horn’a saldırmıştır.

 

 

  • Disney’in Fox’u satın Alması

1998 yılında yayınlanan bölümde Disney 20’nci Yüzyıl Fox’u satın almaktadır. Evet oldukça şaşırtıcı ancak geçtiğimiz yıllarda Disney Fox’u satın almıştır.

 

  • Nobel Ödülü

Simpsonların 22’inci bölümünde yer alan grafikte ekonomist olan Beng R. Holmstrom ismi görülmektedir. Bundan uzun yıllar sonra 2016 yılında Ekonomist Beng R. Holmstrom Nobel ödülü kazandı.

 

 

  • Bason Kütlesi

1998 yılında yayınlanan bölümde Hormer tahtaya çıkarak formüller yazar ancak dikkatler formülden çok git gide biten çöreğe odaklanmıştır. Ancak formül aslında Higgs Boson’un Yaşam Kütlesi adlı formülüdür. Bu formül 2010 yılında ise kanıtlandı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir