Kara Sevda Dizisinin Emmy Ödülü Almasını Sağlayan Etkenler

Kara Sevda Dizisinin Emmy Ödülü Almasını Sağlayan Etkenler
0

Önceki günlerde ”En İyi Yabancı Dizi” ödülüne layık görülen Kara Sevda dizisinin bu başarısı şuanda gündemin bir numaralı maddelerinden birisi halinde. Kara Sevda dizisinin ödüle layık görülmesiyle birlikte böyle bir ödülü alan ilk yerli dizi olarakta tarihe geçti.

Dünyanın en prestijli ödülleri arasında yer alan Emmy’de ”En İyi Yabancı Dizi” ödülüne layık görülen Kara Sevda dizisinin bu başarısının sırrı ne? Hürriyet gazetesinde yer alan yazıda Emmy’de ödül alma yolunda ilerleyen Kara Sevda dizisinin attığı 4 doğru adıma değinilmiş. Bunlardan ilki Antikahramanların gücü adıyla açıklanmış. Bir öykünün derinleşmesini sağlayan en önemli etkenin her zaman kötü karakterler olduğuna değinilen ilk adımda, izleyicide suçluluk duygusunu uyandıran, izleyicinin hem anladığı hemde nefret ettiği antikahramanlar’ın ‘Romantik Kemal’lerden üstün geldiğinden bahsedilmiş. Kara Sevda dizisinde de televizyon tarihinin en kötü kahramanlarından birisi yani Emir Kozcuoğlu vardı. Kaan Urgancıoğlu’nun canlandırdığı Emir karakteri her bir hücresinde manyaklık bulunan, pisikopat bir karakterdi. Emir karakteri ödüle giden yoldaki ilk adımlardan birisiydi.

İkinci adım ise ”Büyülü sinematografi” başlığı adı altında anlatılmış. Pembe dizi kategorisinde ödül almıştı Kara Sevda dizisi. Gelin görün ki dizinin ilk iki sezonun da genelde pembe dizilerde görmeye alıştığımız kötü stüdyo ışıkları, cansız plan veya cam gibi derinliği görmedik. Kara Sevda dizisinin ışık, kamera ve kurgu alanındaki başarısıda ödül yolunda ki ikinci adımıydı.

Üçüncü adımdan ”Tiryakilik yaratan anlatı” başlığıyla bahsedilen yazıda, dizinin iki sezon boyunca temposundan biraz bile olsun ödün vermediği, seyirciyi hep diken üstünde tutuğu, Kemal ve Nihan’ın kavuşma ihtimali aylarca seyirciyi tahrik edip çileden çıkmasına sebep olduğu anlatılmış. Bu kısımda en önemli şey ise Kara Sevda dizisinin öyküsünün kendini tekrar etmemesi, her bir trajik olayda ”Yok artık” efektiyle klişelerin tam köşesinden dönmeyi başarmış olması ve bununla birlikte ödül yolunda ki üçüncü adımın atılmış olmasıydı.

Dördüncü ve son adım ise Müthiş Oyunculuk başlığıyla anlatılmış. Dizinin başrolünde yer alan Burak Özçivit ve Neslihan Atagül çifti en unutulmaz çiftlerden birisi olmayı başarırlarken dizinin bu kadar başarılı olmasını sağlayan en büyük etken ise muhteşem yan roller. Zerrin Tekindor’un canlandırdığı Leyla karakteri, erkeklerin, holdinglerin, hırsların, entrikaların içinde hâlâ daha yaşam olduğunu bir kadın, dizinin ikinci sezonunda Leyla karakterine eşlik eden Kerem Alışık inanılmaz derecede talihsiz bir romantik… En büyük alkışı ise Hazal Filiz Küçükköse’nin canlandırdığı ve başlıbaşına ayrı bir hikaye olmayı hakeden Leyla karakteri hakettiğinin değinildiği dördüncü adım ile birlikte Kara Sevda dizisinin Emmy Ödülü yolundaki 4 önemli adımı anlatılmış.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir